16:00

Skånekurd

Referat: AIF Barrikaden - Skånekurd

Startelvan: C-G – Alfons, Martin, Alex, Danne – Rabih, Vasili, Linus J, Fredrik – Majed, Hkmat

Avbytare var Olle som kom in som anfallare efter en halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen, Roy som spelade hela 2:a halvlek som innermittfältare och Nickolas Moncara (ny) och Pascal som spelade sista halvtimmen som högerback resp. vänster yttermittfältare.

Vi gjorde en ytterst gedigen insats. Defensivt var den i stort sett helt felfri och även om vi inte skapade jättemycket framåt så var vi i gengäld otroligt effektiva med 3 mål på 5 avslut.

Vårt första mål kom i 12:e min när bollen efter slarv i deras backlinje hamnade hos Majed som avancerade några meter innan han gjorde ett lika kliniskt som enkelt avslut. Det andra kom i den 39:e min då Linus slog en hörna från höger som gick över en massa spelare innan den hamnade hos Danne som drog till med ett oerhört vackert skott i bortre krysset (fast nog i ärlighetens namn sedan Danne tagit ner den med handen). Det var sen ytterst nära 3-0 precis innan paus då vi hade ett jättesnyggt anfall på högerkanten då bollen gick på ett tillslag från Alfons och sen i tur och ordning till Olle, Rabih och Majed som helt fri blev brutalt nermejad precis utanför straffområdet (i en seriematch är det frågan om det inte blivit frilägesutvisning). Frisparken blev helt resultatlös.

Istället för 3-0 precis innan paus kom 3-0-målet istället nästan innan andra halvleken hunnit börja. Efter en dryg minuts spel fick vi en hörna som referenten inte minns vem som slog. Bollen hamnade i alla fall via någon hos Martin som tryckte in den via först en av våra spelare och därefter en av deras som förgäves försökte rädda den med handen på mållinjen.

I den 70:e min skapade sig Hkmat ett fint läge efter att på sedvanligt sätt sprintat ifrån sin bevakare längs kanten och därefter vänt inåt förbi ytterligare ett par motståndare för att komma i bra vinkel för ett avslut. Avslutet blev dock inte speciellt bra utan bollen gick någon knapp meter över ribban.

I den 83:e min missade vi ett friläge efter förarbete av Hkmat och därefter ett mycket fint inlägg av Pascal. Efter (och kanske lite innan) detta kom Skånekurds bästa period i matchen. Man tryckte på hårt och vi fick inte låna bollen särskilt mycket men vi hade ändå bra koll på dem i försvaret och det närmaste de kom var ett tungt skott några decimeter över ribban.

Och detta var allt vad som fanns av riktigt heta målchanser i matchen. Möjligen kunde vardera laget fått en straff men båda situationer var sådana att man både kunde fria och fälla utan att det borde leda till några större protester. De hade ytterst lite målchanser och ingen riktigt jättehet. Som framgår av statistiken nedan hade de bara ett avslut på mål på hela matchen och det var som synes också ytterst få avslut totalt i matchen. Spelmässigt var det jämnare och segersiffrorna kan kanske ur denna synvinkel sett kännas något mål för stor men totalt sett var vi det klart homogenaste laget.

Statistik: Hörnor: 6-5 Avslut på mål: 4-1 Avslut utanför: 1-4